Vepřové s paprikou a rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
1 střední cibule
1 kapie
1 plechovka krájených loupaných rajčat
masový vývar (nebo kostka masoxu)
olej
sůl, pepř
mouka na jíšku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, kapii na proužky. Přes cedník oddělíme šťávu od rajčat.

  2. Na oleji osmažíme cibulku a přidáme kapii. Asi tři minuty restujeme. Přidáme rajčata, maso, osolíme, opepříme, promícháme a asi minutu restujeme.

  3. Zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené. Pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu. Dusíme do měkka.

  4. Zalijeme scezenou šťávou z rajčat a necháme přijít k varu. Zahustíme tmavou jíškou (není nutné). Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!