Vepřové s kukuřicí, hráškem a další zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g libovějšího vepřového masa (měla jsem ořez)
1 velká cibule
1 červená paprika
hrst kukuřice
hrst hrášku (nebo v konzervičče-tu dát celou bez nálevu)
kus pórku
4 cherri rajčátka
1 lžíce Solamylu (nebo mouky)
500 ml masového vývaru (nebo Masox)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, papriku na proužky, pórek a rajčátka na kolečka, cibuli nadrobno a dáme jí na olej zpěnit.

  2. Po chvíli přidáme maso, osolíme a necháme dusit, nejprve ve vlastní šťávě, pak trochu zalijeme vývarem.

  3. Až maso začíná měknout, přidáme papriku, po chvilce pórek s rajčátky a pokud nemáme konzervované, tak i kukuřici s hráškem-pokud použijeme v konzervě dáme až ke konci dušení.

  4. V malém množství vývaru rozmícháme solamyl a nakonec ním zahustíme šťávo-omáčku, převaříme, dosolíme a přidáme zbytek vývaru, aby jsme měli dostatek šťávy (dala jsem 500 ml).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!