Vepřové s kukuřicí, hráškem a další zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g libovějšího vepřového masa (měla jsem ořez)
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- hrst kukuřice
- hrst hrášku (nebo v konzervičče-tu dát celou bez nálevu)
- kus pórku
- 4 cherri rajčátka
- 1 lžíce Solamylu (nebo mouky)
- 500 ml masového vývaru (nebo Masox)
- olej
- sůl
Postup Vepřové s kukuřicí, hráškem a další zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, papriku na proužky, pórek a rajčátka na kolečka, cibuli nadrobno a dáme jí na olej zpěnit.
Po chvíli přidáme maso, osolíme a necháme dusit, nejprve ve vlastní šťávě, pak trochu zalijeme vývarem.
Až maso začíná měknout, přidáme papriku, po chvilce pórek s rajčátky a pokud nemáme konzervované, tak i kukuřici s hráškem-pokud použijeme v konzervě dáme až ke konci dušení.
V malém množství vývaru rozmícháme solamyl a nakonec ním zahustíme šťávo-omáčku, převaříme, dosolíme a přidáme zbytek vývaru, aby jsme měli dostatek šťávy (dala jsem 500 ml).