Vepřové s chlupatými knedlíky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty
sůl
česnek
kmín
cibule
1 lžička hladké mouky
1 malá hlávka zelí
sůl
kmín
cibulová jíška pod zelí
ocet (na dochucení)
cukr (na dochucení)

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, přidáme pár plátků cibule pokmínujeme a lehce zaprášíme hl. moukou.

  2. Podlejeme vodou a dáme péci nejdřive přikryté a když je skoro měkké tak odkryjeme a upečeme do zlatova.

  3. Zelí nakrájíme, osolíme a dáme trochu kmínu. Zalijeme vodou a uvaříme.

  4. Když je hotové, zahustíme cibulovou jíškou a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!