Vepřové roládky s dýňovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové pečeně
- sůl
- pepř
- 4 lžičky hořčice
- 2 větvičky rozmarýnu
- grilovací koření
- olej
- půlka malé dýně hokaido (neloupeme)
- kousek másla
- smetana
- Příloha - bramborové placky:
- asi 400 g den předem uvařených brambor
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- hladká mouka dle potřeby
- olej nebo sádlo na pečení
Postup Vepřové roládky s dýňovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme rozsekanými lístečky rozmarýnu. Pevně stočíme, spíchneme párátkem, posypeme grilovacím kořením a zpudka opečeme na oleji. Pak maso přendáme do pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme nakrájenou dýni hokaido, upečeme doměkka.
Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme kousek másla a vše i s dýní rozmixujeme, přidáme smetanu a propasírujeme.
Brambory nastrouháme, přidáme sůl a pepř, vajíčko a mouku. Propracujeme těsto a utvoříme placičky, které upečeme na sádle nebo na oleji.