Vepřové ragú na citronovém tymiánu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřové kýty
- 1/2 kg žluté cibule
- 10 snítek citronového tymiánu
- 1/2 litru masového vývaru
- sůl
- citronový pepř
- vepřové sádlo
Postup Vepřové ragú na citronovém tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky a následně na kratší nudličky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší měsíčky
. Smícháme s masem a přidáme ze snítek obrané lístky citronového tymiánu. Vše osolíme a opepříme. Po promíchání těchto surovin necháme odležet cca 2 hodiny v chladu.
Do pánve Wok si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla. Jakmile je sádlo rozpálené vložíme maso s cibulí a za stálého míchání opékáme dokud cibule nezačne lehce zlátnout a maso nejeví známky opečení.
Podlijeme vývarem a necháme probublávat.
Rozvařující se cibule nám vytvoří lehce zahuštěnou omáčku. Jakmile je maso měkké tak podáváme s vařenou rýží nebo bramborem.