Vepřové plátky s fuetovou chutí v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g vepřového plecka
- 1 velká kedlubna
- 1 větší cibule
- 1/2 klobásy Fuet
- 1 lahůdková cibulka
- pepř
- olej
- sůl
Postup Vepřové plátky s fuetovou chutí v PH
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si osmažíme nařezané a osolené, opepřené plátky vepřového masa, které pomačkáme jen klouby ruky, osmažené vyndáme a na výpeku osmažíme cibulku do sklovita.
Všechno i s výpekem přendáme do PH a přidáme kedlubnu nakrájenou na proužky, lahůdkovou cíbulku na kolečka, klobásku na půlkolečka, zalijeme vodou a rozpuštěnou moukou ve vodě. Z vody bude šťáva - omáčka, tak aby jí bylo dost.
Necháme pomalit 3 hodiny, vypneme PH, necháme dojít, pak promícháme a šťávu máme pěkně zahuštěnou, pokud bychom chtěli hustější, můžeme přidat solamyl v trošce vody ale u nás nebylo třeba.