Vepřové plátky s fuetovou chutí v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

600 g vepřového plecka
1 velká kedlubna
1 větší cibule
1/2 klobásy Fuet
1 lahůdková cibulka
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si osmažíme nařezané a osolené, opepřené plátky vepřového masa, které pomačkáme jen klouby ruky, osmažené vyndáme a na výpeku osmažíme cibulku do sklovita.

  2. Všechno i s výpekem přendáme do PH a přidáme kedlubnu nakrájenou na proužky, lahůdkovou cíbulku na kolečka, klobásku na půlkolečka, zalijeme vodou a rozpuštěnou moukou ve vodě. Z vody bude šťáva - omáčka, tak aby jí bylo dost.

  3. Necháme pomalit 3 hodiny, vypneme PH, necháme dojít, pak promícháme a šťávu máme pěkně zahuštěnou, pokud bychom chtěli hustější, můžeme přidat solamyl v trošce vody ale u nás nebylo třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!