Vepřové plátky pečené na houbách a hlávkovém zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky krkovičky
5 polévkových lžic hladké mouky
koření Vepřová pečeně od Vitany
sůl
pepř
2 hrsti mražených hub
klínek hlávkového zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, jemně osolíme a opepříme. V misce smícháme hladkou mouku s kořením Vepřová pečeně a maso v mouce obalíme.

  2. Houby rozmrazíme v teplé vodě, zelí nakrájíme na tenké nudličky.

  3. Maso položíme na pekáček, zasypeme ho zelím a houbami a dáme do trouby péct. Pečeme při 200°C zhruba hodinu za občasného podlití vodou.

  4. Mouka z masa výpek zahustí a houby se zelím mu dají velmi příjemnou chuť. Pokud se nám bude zdát výpek málo slaný, můžeme dosolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!