Toskánská játrová paštika
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 menší klobása (Italové používají neuzenou masovou, ne příliš paprikovou)
- 1 cibule
- 2 řapíky celeru
- 1 PL kaparů
- 4 ančovičky
- čerstvá šalvěj
- cca 70 ml bílého vína
- 2 KL octa balsamico nebo jemného bílého vinného
- pepř
- sůl
- olej
Postup Toskánská játrová paštika
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalvěje. Osolíme, opepříme a asi 5 minut restujeme.
Poté zalijeme vínem a octem a necháme zcela odpařit. Podlijeme malinko vodou, přihodíme posekané kapary a ančovičky a dusíme dalších 5 minut, dokud se voda skoro neodpaří a směs zůstane pouze vlhká.
Odstavíme a vidličkou rozmačkáme. Nemixujeme, tato paštika má hrubší strukturu a je bez přidání dalšího tuku. Podáváme na opečené bagetce, teplou nebo studenou.