Toskánská játrová paštika

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 menší klobása (Italové používají neuzenou masovou, ne příliš paprikovou)
1 cibule
2 řapíky celeru
1 PL kaparů
4 ančovičky
čerstvá šalvěj
cca 70 ml bílého vína
2 KL octa balsamico nebo jemného bílého vinného
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalvěje. Osolíme, opepříme a asi 5 minut restujeme.

  2. Poté zalijeme vínem a octem a necháme zcela odpařit. Podlijeme malinko vodou, přihodíme posekané kapary a ančovičky a dusíme dalších 5 minut, dokud se voda skoro neodpaří a směs zůstane pouze vlhká.

  3. Odstavíme a vidličkou rozmačkáme. Nemixujeme, tato paštika má hrubší strukturu a je bez přidání dalšího tuku. Podáváme na opečené bagetce, teplou nebo studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!