Tvarohové knedlíčky v jahodové dřeni, obalované v lupíncích a kokosu
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g jahod
- 1 vejce
- 400 g polotučného tvarohu (320g na knedlíky, 80 g na ozdobu)
- 140 g hrubé mouky
- 100 g krupičky
- 20 g vanilkového cukru
- 50 g cukru (do knedlíků)
- 140 g ovocného dezertu Ovofit (s jahodovou či jinou příchutí)
- 40 g strouhaného kokosu
- 40 g cereálních lupínků Fitnes
Postup Tvarohové knedlíčky v jahodové dřeni, obalované v lupíncích a kokosu
Postup přípravy receptu
-
Tvarohové knedlíky: Z tvarohu, vejce, mouky, krupičky, cukru a vanilkového cukru vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm. Kuličky vložíme do vroucí vody a vaříme po vyplavání na hladinu ještě cca 5 minut. Po vyjmutí z vody je ještě teplé obalíme ve směsi nadrcených lupínků a strouhaného kokosu.
Jahodová dřeň: Mražené nebo čerstvé jahody pokrájíme na menší kousky a povaříme v trošce vody (já jsem vařila ve lžíci vody, ale ani voda nemusí být, jahody pustí ještě dost šťávy) cca 10 minut, rozmixujeme a podle chuti osladíme cukrem.
Tvarohová ozdoba: Tvaroh smícháme s tvarohovým dezertem Ovofit a dáme do jahodové dřeně na ozdobu.