Tvarohové knedlíčky v jahodové dřeni, obalované v lupíncích a kokosu

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g jahod
1 vejce
400 g polotučného tvarohu (320g na knedlíky, 80 g na ozdobu)
140 g hrubé mouky
100 g krupičky
20 g vanilkového cukru
50 g cukru (do knedlíků)
140 g ovocného dezertu Ovofit (s jahodovou či jinou příchutí)
40 g strouhaného kokosu
40 g cereálních lupínků Fitnes

Postup přípravy receptu

  1. Tvarohové knedlíky: Z tvarohu, vejce, mouky, krupičky, cukru a vanilkového cukru vypracujeme tužší těsto, vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm. Kuličky vložíme do vroucí vody a vaříme po vyplavání na hladinu ještě cca 5 minut. Po vyjmutí z vody je ještě teplé obalíme ve směsi nadrcených lupínků a strouhaného kokosu.

  2. Jahodová dřeň: Mražené nebo čerstvé jahody pokrájíme na menší kousky a povaříme v trošce vody (já jsem vařila ve lžíci vody, ale ani voda nemusí být, jahody pustí ještě dost šťávy) cca 10 minut, rozmixujeme a podle chuti osladíme cukrem.

  3. Tvarohová ozdoba: Tvaroh smícháme s tvarohovým dezertem Ovofit a dáme do jahodové dřeně na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!