Toskánská krkovička s rukolovým salátem
Recepty, GrilováníSuroviny
- 4 plátky krkovice
- Marináda:
- 2 červené cibule
- 2 snítky rozmarýnu
- lžička sušeného oregána
- lžička drceného římského kmínu
- 100 ml olivového oleje
- 50 ml balzamikového octa
- 2 lžíce medu
- sůl, pepř
- Salát:
- 1/2 krabičky rukoly
- 200 g cherry rajčat
- Zálivka:
- 100 ml slunečnicového oleje
- 100 ml bílého vinného octa
- 50 ml suchého bílého vína
- 2 lžíce dijonské hořčice
- sůl, pepř
- 2 lžíce medu
- asi 2 lžíce moučkového cukru
Postup Toskánská krkovička s rukolovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do vzniklé marinády naložíme plátky krkovice a necháme je odležet alespoň 2 hodiny.
Všechny přísady na salátovou zálivku dáme do misky a prošleháme vidličkou, až se vše spojí. Rukolu s polovinami cherry rajčátek spolu promícháme a zalijeme zálivkou.
Odleželé plátky masa vyndáme z marinády a hned grilujeme na hodně rozpáleném grilu. Na talíř si nandáme salát a přiložíme grilovanou krkovičku.