Toskánská krkovička s rukolovým salátem

Recepty, Grilování

Suroviny

4 plátky krkovice
Marináda:
2 červené cibule
2 snítky rozmarýnu
lžička sušeného oregána
lžička drceného římského kmínu
100 ml olivového oleje
50 ml balzamikového octa
2 lžíce medu
sůl, pepř
Salát:
1/2 krabičky rukoly
200 g cherry rajčat
Zálivka:
100 ml slunečnicového oleje
100 ml bílého vinného octa
50 ml suchého bílého vína
2 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř
2 lžíce medu
asi 2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do vzniklé marinády naložíme plátky krkovice a necháme je odležet alespoň 2 hodiny.

  2. Všechny přísady na salátovou zálivku dáme do misky a prošleháme vidličkou, až se vše spojí. Rukolu s polovinami cherry rajčátek spolu promícháme a zalijeme zálivkou.

  3. Odleželé plátky masa vyndáme z marinády a hned grilujeme na hodně rozpáleném grilu. Na talíř si nandáme salát a přiložíme grilovanou krkovičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!