Polentová srdíčka s avokádovým čokokrémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na srdíčka:
- 1 hrnek instantní polenty
- 2 hrnky vody
- špetka soli
- 1 lžíce javorového sirupu (případně sirupu z agave nebo med)
- 1 lžíce másla (na opečení srdíček)
- Na čokoládový krém:
- 1 avokádo (zralé)
- 1 hrst mletých lískových oříšků
- 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce javorového sirupu
Postup Polentová srdíčka s avokádovým čokokrémem
Postup přípravy receptu
-
Polentu uvaříme v lehce osolené vodě na hustou kaši, vmícháme do ní sirup a na pekáček vyložený pečícím papírem rozetřeme do vrstvy cca 1 cm vysoké. Necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém z avokáda. Měkké avokádo by mělo jít po rozpůlení snadno vydlabat lžičkou. Promícháme s najemno mletými ořechy, kakaem a sirupem a ponorným mixerem ve vyšší nádobě rozmixujeme (použila jsem klasický půllitr s uchem).
Z vychladlé polenty vykrajujeme co chceme - mně se zdála aktuální srdíčka. Na pánvi rozpustíme trochu másla a vykrájené tvary z obou stran dozlata opečeme. Ozdobíme čokokrémem a ovocem podle chuti a možností