Vepřové palce v jemné omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 vepřové palce
- 50 ml olivové oleje
- větvička rozmarýnu
- pár snítek tymiánu
- hrubá sůl
- čerstvě nahrubo drcený pepř
- Na omáčku:
- 250 g mascarpone
- 2-3 lžíce mléka
- 100 g mozzarelly
- 100 g nivy
- hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- lžíce citronové šťávy
- sůl
Postup Vepřové palce v jemné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.
Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarelu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.
Maso zprudka restujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180°C a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut vydýchat. Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu. Jako příloha jsou vhodné gnocchi, ale hodily by se i krokety, hranolky....