Škvarkové placičky s kysaným zelím

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
1 kostka droždí
1/2 kg polohrubé mouky
1 větší vejce nebo 2 malá
150 ml vlažného mléka
2 lžíce krystalového cukru
1 malá lžička soli
80 g Hery
1 lžíce oleje
200 g škvarků
1/2 pytlíku kysaného zelí (důkladně vymačkaného a na drobno pokrájeného)
1 vejce na potření
kmín
hrubá sůl na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nalijeme rozpuštěnou Heru, olej, vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a vše zasypeme moukou.

  2. Doprostřed uděláme důlek a do něj rozdobíme kostku droždí. Do jednoho rohu nasypeme cukr a do protilehlého sůl. Zapneme program na těsto (kynutí).

  3. Během míchání těsta (asi v půlce, některé pekárny mají program, který ohlásí pípnutím, že se mají přidat další suroviny) přidáme nadrobno nakrájené škvarky a pokrájené zelí.

  4. Těsto necháme opět míchat a následně vykynout.

  5. Vykynuté těsto dáme na moukou poprášený vál, válečkem vyválíme plát a kulatým vykrajovátkem vykrajujeme placičky, které můžeme ještě rozplácnout pomocí mřížky na bramborový salát.

  6. Placičky klademe na plech s peč. papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!