Škvarkové placičky s kysaným zelím
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Těsto:
- 1 kostka droždí
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 1 větší vejce nebo 2 malá
- 150 ml vlažného mléka
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 malá lžička soli
- 80 g Hery
- 1 lžíce oleje
- 200 g škvarků
- 1/2 pytlíku kysaného zelí (důkladně vymačkaného a na drobno pokrájeného)
- 1 vejce na potření
- kmín
- hrubá sůl na posyp
Postup Škvarkové placičky s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny nalijeme rozpuštěnou Heru, olej, vlažné mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a vše zasypeme moukou.
Doprostřed uděláme důlek a do něj rozdobíme kostku droždí. Do jednoho rohu nasypeme cukr a do protilehlého sůl. Zapneme program na těsto (kynutí).
Během míchání těsta (asi v půlce, některé pekárny mají program, který ohlásí pípnutím, že se mají přidat další suroviny) přidáme nadrobno nakrájené škvarky a pokrájené zelí.
Těsto necháme opět míchat a následně vykynout.
Vykynuté těsto dáme na moukou poprášený vál, válečkem vyválíme plát a kulatým vykrajovátkem vykrajujeme placičky, které můžeme ještě rozplácnout pomocí mřížky na bramborový salát.
Placičky klademe na plech s peč. papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.