Vepřové palce (panenka) s pivní sladkokyselou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g palců nebo panenky
- 1 PL medu
- 3 PL octa balsamico
- 150 - 200 ml černého piva (použila jsem Kozla)
- cibulky ve sladkokyselém nálevu
- 1 gelový bujón nebo 100 ml silného vývaru
- kousek másla
- sůl
- pepř
- olej
Postup Vepřové palce (panenka) s pivní sladkokyselou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme.
Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200 C.
V pánvi s výpečkem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění.