Vepřové palce (panenka) s pivní sladkokyselou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g palců nebo panenky
1 PL medu
3 PL octa balsamico
150 - 200 ml černého piva (použila jsem Kozla)
cibulky ve sladkokyselém nálevu
1 gelový bujón nebo 100 ml silného vývaru
kousek másla
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme.

  2. Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do trouby rozpálené na 200 C.

  3. V pánvi s výpečkem rozpustíme med, přilijeme ocet a necháme trochu odpařit. Poté přilijeme pivo a vývar a necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Nakonec přidáme prohřát cibulky a kousek chladného másla na zjemnění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!