Méďa dortík
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 7 vajec
- 7 lžic krystalového cukru
- 7 lžic polohrubé mouky
- Tlapičky:
- dortový korpus (z 5 vajec)
- korpus (ze 7 vajec)
- Krém:
- 7 vanilkových pudinků
- 2,1 l mléka
- cukr dle chuti
- 3 másla
- kakao
- aroma sladká mandle
- Falešný marcipán:
- 10 dkg sušeného mléka
- 20 dkg mletého cukru
- voda dle potřeby
- žlutá potravinářská barva
- aroma sladká mandle
Postup Méďa dortík
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Vyšlehám vejce s cukrem a přidám mouku.
Na kakaový korpus jsem přidala 4 lžíce kakaa.
Peču na pečícím papíře 170 - 180 °C. Upekla jsem 2 světlé korpusy a jeden kakaový.
Krém: Uvařila jsem pudink a nechala vychladnout. Rozšlehala 3 másla s moučkovým cukrem a po lžících zašlehávala vychladlý pudink. Dochutila mandlovým aroma a cukrem. Část krému jsem oddělila a zašlehala kakao.
Falešný marcipán: Suš. mléko a moučk. cukr jsem prosela přes sítko, přidala mandl. aroma a vodu. Vypracovala jsem hmotu a obarvila do žluta potravinářským barvivem.
Dortové korpusy jsem promazala marmeládou a krémem. Slepila na sebe a vykrojila bříško, hlavu a uši medvídka.