Hrušková čoko-bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 250 ml cukru moučky
- 375 ml polohrubé mouky
- 50 g másla
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- kypřící prášek
- 2 hrušky
- 1/2 čokolády na vaření
- tuk
- strouhanka
Postup Hrušková čoko-bábovka
Postup přípravy receptu
-
Oddělené žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny, z bílků si ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny přidáváme hodně změklé (může být i rozehřáté) máslo, kysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva.
Nakonec vmícháme sníh a po zapracování dodáme oloupané na nadrobno rozkrájené hrušky a nadrobno nasekanou čokoládu na vaření.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme na 190°C cca 40-50 minut