Vepřové ocásky pečené s bůčkem a vepřovými žebírky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1500 g vepřové směsi (bůček, žebírka, ocásky)
- kouřová sůl
- uzená paprika
- 4 stroužky česneku
- kmín
- pepř
- voda na přelévání
- 1 PL sádla
- 2 cibule
- Na zelí:
- červené kysané zelí
- 150 ml červeného vína
- sádlo
- cibule
- sůl
- kmín
- cukr
Postup Vepřové ocásky pečené s bůčkem a vepřovými žebírky
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, bůček nakrájíme, vše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kouřovou solí, uzenou paprikou, posypeme kmínem, přilijeme vodu, přidáme lžíci sádla, dvě pokrájené velké cibule a vše dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a podléváme výpekem.
Při přípravě zelí: Na sádle osmažíme cibuli, přidáme červené kysané zelí, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Podle chuti přidáme cukr a sůl.
Maso pokrájíme a podáváme s červeným zelím a s domácím bramborovým knedlíkem.