Vepřové ocásky pečené s bůčkem a vepřovými žebírky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1500 g vepřové směsi (bůček, žebírka, ocásky)
kouřová sůl
uzená paprika
4 stroužky česneku
kmín
pepř
voda na přelévání
1 PL sádla
2 cibule
Na zelí:
červené kysané zelí
150 ml červeného vína
sádlo
cibule
sůl
kmín
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, bůček nakrájíme, vše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kouřovou solí, uzenou paprikou, posypeme kmínem, přilijeme vodu, přidáme lžíci sádla, dvě pokrájené velké cibule a vše dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a podléváme výpekem.

  2. Při přípravě zelí: Na sádle osmažíme cibuli, přidáme červené kysané zelí, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Podle chuti přidáme cukr a sůl.

  3. Maso pokrájíme a podáváme s červeným zelím a s domácím bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!