Vepřové na másle

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300-400 g vepřové kýty nebo kotlety
sůl
pepř
3 lžičky papriky mleté sladké
lžíce másla
tmavá jíška
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Osmahneme na oleji z obou stran.

  3. Pánvičku sundáme z plotýnky, vyjmeme maso, přidáme podle potřeby mletou papriku (cca 3 lžičky), zalejeme vroucí vodou, vrátíme maso a dusíme do měkka.

  4. Když je maso měkké, opět vyjmeme maso, přidáme lžíci másla, zamícháme, dolejeme vodou, podle toho, kolik chceme omáčky, zahustíme jíškou, maso vrátíme do pánvičky.

  5. Podle potřeby můžeme dosolit, dopepřit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!