Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa (ideálně krkovičky)
500 g kedlubny
3 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
2 kostky cukru
200 ml vývaru
100 ml mléka
2 lžíce petrželové natě (nasekané)
sůl
pepř
případně jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a lehce opepříme.

  2. V kastrole rozehřejeme máslo a kousky masa na něm dozlatova opečeme. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalije částí vývaru.

  3. Dusíme, dokud se voda nevstřebá a pokračujeme tak až do chvíle, kdy bude maso téměř měkké. Přidáme plátečky nakrájených kedluben a dusíme dál, až budou měkké.

  4. Potom přidáme cukr, podlijeme mlékem, dosolíme a chvilku podusíme.

  5. Na samý závěr přimícháme 2 lžíce jemně nasekané petrželové nati. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!