Vepřové na houbách a červeném víně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové krkovice (plec)
- 1 cibule
- směs lesních hub
- 1 PL rajského protlaku
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- jalovec
- nové koření
- 3 dl červeného vína
- sůl
- pepř
Postup Vepřové na houbách a červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájené na kostky nebo nudličky orestujeme dohněda na oleji, přidáme rajský protlak, cibuli, jalovec a nové koření, osolíme a opepříme. Necháme maso asi 10 minut pustit šťávu a poté přilijeme červené víno. Necháme z části odpařit a vložíme pokrájené houby a papriku. Dusíme do změknutí masa.
Nakonec přidáme rozemnutou majoránku a posekaný česnek, dochutíme a provaříme ještě asi 5 minut. Podle potřeby zahustíme.