Vepřové na houbách a červeném víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové krkovice (plec)
1 cibule
směs lesních hub
1 PL rajského protlaku
1 červená paprika
2 stroužky česneku
majoránka
jalovec
nové koření
3 dl červeného vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na kostky nebo nudličky orestujeme dohněda na oleji, přidáme rajský protlak, cibuli, jalovec a nové koření, osolíme a opepříme. Necháme maso asi 10 minut pustit šťávu a poté přilijeme červené víno. Necháme z části odpařit a vložíme pokrájené houby a papriku. Dusíme do změknutí masa.

  2. Nakonec přidáme rozemnutou majoránku a posekaný česnek, dochutíme a provaříme ještě asi 5 minut. Podle potřeby zahustíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!