Vepřové na celeru a pomerančích
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- 4 lžíce oleje
- 1 větší mrkev
- 1/2 celeru
- 1 pórek
- 2 stroužky česneku
- 1 pomeranč
- 200 ml bílého vína + vývar podle potřeby
- 1 PL sójové omáčky
- pepř
- sůl
Postup Vepřové na celeru a pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice naklepeme pěstí, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Dáme na chvíli odležet.
Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, pórek a celer na větší kousky.
Z pomeranče (omytého) ostrouháme kůru a šťávu vymačkáme.
Do většího kastrolu nalijeme zbytek oleje, necháme hodně rozpálit a potom přidáme maso. Opečeme po obou stranách do hněda a přendáme na talíř.
Na olej přihodíme zeleninu, orestujeme, přidáme plátky česneku a vrátíme zpátky maso i se šťávou, kterou pustilo. Podlijeme pomerančovou šťávou, vínem a přidáme sójovou omáčku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přikryté dusíme asi 45 minut, dokud maso nezměkne.
Podle potřeby můžeme podlít trochou vývaru, ve finále by měla vzniknout mírně zahoustlá, zredukovaná šťávička. Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.