Vepřové maso s petrželí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové plece, kýty či karé
- 160 g petržele - oloupané
- 30 g uzeného špeku nebo slaniny
- 1 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
- pepř mletý
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- snítka tymiánu
- vývar dle potřeby
- jíška nebo záklechtka
Postup Vepřové maso s petrželí
Postup přípravy receptu
-
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa, ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek. Maso pak zalijeme vývarem (jen nad maso) a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
Pak k masu přisypeme na kostičky nebo slabé hranolky pokrájenou očištěnou petržel a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou dle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova. Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.
Podáváme s gnocchi, knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...