Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety bez kosti
1 velká cibule
6 velkých lžic hrášku
čerstvý tymián (množství podle chuti, cca 4 snítky)
1 malá lžička drcených chilli papriček v oleji - kdo nemá rád, použije trochu pepře
vývar
plátek čerstvého másla
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety očistíme, osolíme a ze stran nařízneme.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a zprudka orestujeme maso a nakrájenou cibuli.

  3. Podlijeme vývarem, přidáme tymián, chilli, přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Je-li třeba, přidáme trochu vývaru.

  4. Před koncem přisypeme hrášek a společně dovaříme. Odstavíme z ohně a zjemníme plátkem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!