Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety bez kosti
- 1 velká cibule
- 6 velkých lžic hrášku
- čerstvý tymián (množství podle chuti, cca 4 snítky)
- 1 malá lžička drcených chilli papriček v oleji - kdo nemá rád, použije trochu pepře
- vývar
- plátek čerstvého másla
- sůl
- olivový olej
Postup Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Kotlety očistíme, osolíme a ze stran nařízneme.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a zprudka orestujeme maso a nakrájenou cibuli.
Podlijeme vývarem, přidáme tymián, chilli, přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Je-li třeba, přidáme trochu vývaru.
Před koncem přisypeme hrášek a společně dovaříme. Odstavíme z ohně a zjemníme plátkem másla.