Vepřové kotlety na rajčatech s kukuřicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
1 plechovka krájených rajčat (425 g)
150 g mražené kukuřice (nebo malá plechovka sterilované)
1 zelená paprika
3 jarní cibulky
100 ml vývaru (nebo vody)
olivový olej
1 malá lžička cukru (nemusí být)
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje. Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.

  2. Přidáme rajčata, papriku nakrájenou na proužky, bílé části cibulky a dusíme doměkka. Omáčka má být zahoustlá, ale je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Krátce před koncem přisypeme kukuřici, nakrájené zelené části cibulky a společně dokončíme. Když použijeme kukuřici v konzervě, stačí jen nechat krátce přejít varem.

  3. Omáčku dochutíme solí, pepřem, případně cukrem a přidáme lístky bazalky. Podáváme s rýží, těstovinami, ale je to dobré i jen s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!