Vepřové kotlety na rajčatech s kukuřicí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 1 plechovka krájených rajčat (425 g)
- 150 g mražené kukuřice (nebo malá plechovka sterilované)
- 1 zelená paprika
- 3 jarní cibulky
- 100 ml vývaru (nebo vody)
- olivový olej
- 1 malá lžička cukru (nemusí být)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
Postup Vepřové kotlety na rajčatech s kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje. Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
Přidáme rajčata, papriku nakrájenou na proužky, bílé části cibulky a dusíme doměkka. Omáčka má být zahoustlá, ale je-li třeba, přilijeme trochu vývaru. Krátce před koncem přisypeme kukuřici, nakrájené zelené části cibulky a společně dokončíme. Když použijeme kukuřici v konzervě, stačí jen nechat krátce přejít varem.
Omáčku dochutíme solí, pepřem, případně cukrem a přidáme lístky bazalky. Podáváme s rýží, těstovinami, ale je to dobré i jen s bagetou.