Kaštanové řezy 2

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vejce
120 g cukru
150 g polohrubé mouky
Náplň:
3 dcl mléka
1 prášek zlatý klas
125 g másla
250 g kaštanového pyré
3 lžíce cukru
rum
2 ks šlehačky cremefine nebo trvanlivá pařížská šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. V robotu našleháme bílky, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do husté pěny.

  2. Lehce vmícháme mouku a těsto přelejeme na plech s pečícím papírem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

  4. Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustou kaši.

  5. Za občasného míchání necháme vychladnout.

  6. Poté do kaše vmícháme kaštanové pyré.

  7. Máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou kaši.

  8. Výslednou chuť zlepšíme několika lžícemi rumu.

  9. Piškot mázneme slabou vrstvou marmelády /ale nemusíme/.

  10. Potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice.

  11. Mezitím si ušleháme šlehačku - buď klasickou bílou nebo pařížskou.

  12. Šlehačku rozetřeme na moučník a vrátíme do lednice.

  13. Po vychlazení krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!