Kaštanové řezy 2
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 150 g polohrubé mouky
- Náplň:
- 3 dcl mléka
- 1 prášek zlatý klas
- 125 g másla
- 250 g kaštanového pyré
- 3 lžíce cukru
- rum
- 2 ks šlehačky cremefine nebo trvanlivá pařížská šlehačka
Postup Kaštanové řezy 2
Postup přípravy receptu
-
V robotu našleháme bílky, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do husté pěny.
Lehce vmícháme mouku a těsto přelejeme na plech s pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.
Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustou kaši.
Za občasného míchání necháme vychladnout.
Poté do kaše vmícháme kaštanové pyré.
Máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou kaši.
Výslednou chuť zlepšíme několika lžícemi rumu.
Piškot mázneme slabou vrstvou marmelády /ale nemusíme/.
Potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice.
Mezitím si ušleháme šlehačku - buď klasickou bílou nebo pařížskou.
Šlehačku rozetřeme na moučník a vrátíme do lednice.
Po vychlazení krájíme na řezy.