Vepřové kotletky s kovářem a medvědem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- hřib (kovář) - množství podle chuti a možností
- svazek medvědího česneku
- hrst cherry rajčátek
- 150 ml bílého vína
- 1 lžička mleté papriky
- vývar
- bílý pepř
- sůl
- 2 lžíce másla
- olej
Postup Vepřové kotletky s kovářem a medvědem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej, kotlety na okrajích nařízneme / aby se nezkroutily / a zprudka je opečeme.
Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme vyvařit.
Poprášíme paprikou, podlijeme vývarem a podusíme doměkka.
Nakonec zjemníme šťávu lžící másla.
Na druhé panvičce rozehřejeme máslo, přidáme hřiby pokrájené na jemné plátky, osolíme a také je podusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme troškou vody, kterou necháme vyvařit.
Před koncem přidáme cherry rajčátka, krátce je s houbami podusíme a nakonec vmícháme medvědí česnek. Necháme ho jen zavadnout, už nevaříme.
Houbovou směs rozdělíme na kotlety, podáváme s vařenými bramborami, hustě posypanými pažitkou.