Vepřové kotletky s kovářem a medvědem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
hřib (kovář) - množství podle chuti a možností
svazek medvědího česneku
hrst cherry rajčátek
150 ml bílého vína
1 lžička mleté papriky
vývar
bílý pepř
sůl
2 lžíce másla
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, kotlety na okrajích nařízneme / aby se nezkroutily / a zprudka je opečeme.

  2. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme vyvařit.

  3. Poprášíme paprikou, podlijeme vývarem a podusíme doměkka.

  4. Nakonec zjemníme šťávu lžící másla.

  5. Na druhé panvičce rozehřejeme máslo, přidáme hřiby pokrájené na jemné plátky, osolíme a také je podusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme troškou vody, kterou necháme vyvařit.

  6. Před koncem přidáme cherry rajčátka, krátce je s houbami podusíme a nakonec vmícháme medvědí česnek. Necháme ho jen zavadnout, už nevaříme.

  7. Houbovou směs rozdělíme na kotlety, podáváme s vařenými bramborami, hustě posypanými pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!