Jahodovo-piškotový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

KRÉM:
500 g tvarohu v celofánu
3 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce limetkové štávy
500 ml smetany na šlehání
1 plechovka jahod
těsto:
150 g cukr
2 lžíce teplá voda
1/2 lžičky prášek do pečiva
4 ks vejce
120 g polohrubá mouka
podle potřeby:
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobení:
jahody
bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Krém: Utřeme tvaroh s cukrem,vanilkovým cukrem a štávou z limetky.Ušleháme smetanu. Do tvarohové směsi přidáme jahody(bez štávy) a rošleháme,poté přidáme ušlehanou šlehačku a ještě trošku zašleháme.

  2. Těsto: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.

  3. Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

  4. Piškotový korpus pečeme při 180°C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.

  5. Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu.

  6. Na piškotový korpus dáme jahodový krém. V horké lázni si roztopíme bílou čokoládu. Potřeme jí řez a dáme do lednice ztuhnout. Zdobíme jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!