Vepřové kotletky s česnekem, čerstvou majoránkou a cibulkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové kotletky (menší 2 na 1 porci, větší stačí 1 na 1 porci
koření adžika (či jiné oblíbené koření)
2-3 stroužky česneku (dle chuti)
hrst nasekané čerstvé majoránky
sůl
2 cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kotletky naklepeme, osolíme po obou stranách a okořeníme adžikou. Na jednu stranu pak paličkou na maso zapracujeme čerstvou majoránku a poklademe plátky česneku. Kotletky klademe do pekáčku majoránkou nahoru a necháme cca 15 minut odležet.

  2. Maso otočíme majoránkou a česnekem dolů, podlijeme 250 - 300 ml vody a dáme péct na 200 stupňů. Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme do růžova na oleji. Po 10 minutách pečení navrstvíme na každou kotletu cibulku, přikryjeme alobalem a pečeme dalších cca 25 minut až je maso měkké.

  3. Podáváme s pečeným či vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!