Vepřové kotletky na černém pivě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kotlety (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové)
- 1 černé pivo
- 150 g anglické slaniny
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 1 velká cibule
- 4 lžíce hladké mouky
- 1/2 ks sáčku grilovacího koření
- pepř
- kmín
- olej
- sádlo
Postup Vepřové kotletky na černém pivě
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostičky, nasypeme na něj grilovací koření, 4 lžíce hořčice, pepř, sůl (pokud ovšem grilovací koření sůl už obsahuje, nepřisolujeme) a necháme v ledničce nejlépe přes noc uležet.
Na pánvičce si rozehřejeme trochu oleje a sádla, přidáme nakrájenou cibuli, slaninu a restujeme dozlatova, přidáme marinovanou směs a znova restujeme, dokud se maso ze všech stran neopeče. Posléze zaléváme černým pivem a maso takto dusíme pod pokličkou do změknutí (cca 1 hod). Můžeme dolévat vývarem.
Jakmile máme masíčko změklé, připravíme si do hrnečku hladkou mouku, kterou si pomalu rozmícháme studenou vodou. Postupně mouku lijeme do omáčky - do požadované hustoty. Povaříme ještě asi 10 min a můžeme podávat.