Vepřové koleno v lorně
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 zadní vepřové koleno
- cibule
- papriky
- rajčata
- sůl
- pepř
- 1-3 stroužky česneku
- lžíce sádla
- trocha vývaru z kosti
Postup Vepřové koleno v lorně
Postup přípravy receptu
-
Koleno vykostíme, pokrájíme na porce, nasolíme, opepříme, lehounce potřeme česnekem a přes noc uložíme do lednice. Z kosti uvaříme vývar.
Lornu vytřeme sádlem a urovnáme do ní maso i krájenou zeleninu - použila jsem zeleninu z mrazáku, připravenou na lečo. Přidáme trochu vývaru z kosti, lornu zakryjeme a dáme nad oheň.
Během grilování do lorny občas nakoukneme, ochutnáme zeleninu a podle potřeby dosolíme. Nezapomeneme podlévat tak, aby obsah lorny neplaval, ale také se nepřipaloval. Nejvíc chutná s domácím pečivem.