Vepřové koleno v lorně

Recepty, Grilování

Suroviny

1 zadní vepřové koleno
cibule
papriky
rajčata
sůl
pepř
1-3 stroužky česneku
lžíce sádla
trocha vývaru z kosti

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme, pokrájíme na porce, nasolíme, opepříme, lehounce potřeme česnekem a přes noc uložíme do lednice. Z kosti uvaříme vývar.

  2. Lornu vytřeme sádlem a urovnáme do ní maso i krájenou zeleninu - použila jsem zeleninu z mrazáku, připravenou na lečo. Přidáme trochu vývaru z kosti, lornu zakryjeme a dáme nad oheň.

  3. Během grilování do lorny občas nakoukneme, ochutnáme zeleninu a podle potřeby dosolíme. Nezapomeneme podlévat tak, aby obsah lorny neplaval, ale také se nepřipaloval. Nejvíc chutná s domácím pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!