Telecí kližka na černém pivu v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 800 g kližky
- 1 velká cibule
- 100 g uzené slaniny
- 400 ml černého piva
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce francouzské hořčice
- lžička hnědého cukru
- sůl
- pepř
- tymián
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- škrob
- voda
Postup Telecí kližka na černém pivu v PH
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na větší kousky.
Slaninu na kostičky, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do hnědé barvy.
Přidáme maso a osmažíme.
Po chvíli dáme protlak, hořčici a koření. Já mám kameninový hrnec, tak to dělám na pánvi a potom přemístím do pomalého hrnce.
Zaliji polovinou piva a vařím na 2. stupni 4 hodiny.
Mezitím dám na pánev cukr, nechám zkaramelizovat a přidám zbytek piva. Provařím a přidám k masu.
Půl hodiny před koncem rozmíchám škrob v trošce vody a přidám k masu. Dochutím.