Telecí kližka na černém pivu v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g kližky
1 velká cibule
100 g uzené slaniny
400 ml černého piva
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce francouzské hořčice
lžička hnědého cukru
sůl
pepř
tymián
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
škrob
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na větší kousky.

  2. Slaninu na kostičky, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do hnědé barvy.

  3. Přidáme maso a osmažíme.

  4. Po chvíli dáme protlak, hořčici a koření. Já mám kameninový hrnec, tak to dělám na pánvi a potom přemístím do pomalého hrnce.

  5. Zaliji polovinou piva a vařím na 2. stupni 4 hodiny.

  6. Mezitím dám na pánev cukr, nechám zkaramelizovat a přidám zbytek piva. Provařím a přidám k masu.

  7. Půl hodiny před koncem rozmíchám škrob v trošce vody a přidám k masu. Dochutím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!