Vepřové jazýčky na hrášku a kapii
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřové jazyky
- 1 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- menší konzerva zeleného hrášku
- 1-2 hrsti sterilovaných kapií
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru (může být i čerstvý)
- vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 lžíce Worcesteru
- vývar z vaření jazyka
- trošku oleje
- sůl
Postup Vepřové jazýčky na hrášku a kapii
Postup přípravy receptu
-
Jazyky si povaříme v Papiňáku v mírně slané vodě, pak si je očistíme, stáhneme a nakrájíme na plátky.
Do kastrolu dáme olej, na něm osmažíme cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky, pak přidáme připravené jazyky, zalijeme menším množstvím vývaru z jazyka, pak přidáme ještě zázvor, worcester, osolíme a budeme dusit, až dokud nebude jazyk naprosto měkký.
Pak si v hrnečku s vývarem z jazyka rozšleháme mouku a vylijeme jí k jazykům a necháme provařovat do zhoustnutí, přidáme okapaný hrášek a okapanou kapii, dosolíme, máme-li málo šťávy, přidáme vývar a 10 minut ještě povaříme.