Vepřová roláda s jablky a vínem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové plece nebo kýty
2 kusy menších jablek
2 lžíce medu
80 g přepuštěného másla
šťáva z 1/2 citrónu
250 ml bílého vína (polosuché)
1 lžička solamylu
1 lžička hladké mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme.

  2. V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech stran. Podlijeme vínem a přikryté vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.

  3. Mezitím nakrájíme jablka zbavená jadřinců na měsíčky. Z medu a citrónu uděláme marinádu, kterou potřeme jablka a přidáme je po 30 minutách k roládkám i s marinádou, která zbyla.

  4. Troubu stáhneme na 180 stupňů a maso pečeme doměkka za stálého podlévání výpekem.

  5. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče a šťávu zahustíme solamylem a troškou mouky (ta nemusí být, záleží na každém z nás). Příloha je zcela na naší chuti. Mně se k tomu líbily bramborové šišky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!