Vepřová roláda plněná kuřecí fáší
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg plát vepřového masa(nejlépe ořezu ze žeber)
- 3/4 kg kuřecího masa ze stehen
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- bazalka
- palice česneku
- režná nit
Postup Vepřová roláda plněná kuřecí fáší
Postup přípravy receptu
-
Plát vepřového ořezu rozprostřeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí kuřecí fáše (fáš=velmi na jemno rozmixované maso). Při vrstvení kuřecí fáše si namáčíme ruce do vody (maso se nelepí na ruce a lépe se uhlazuje do požadované vrstvy).
Takto naplněný plát vepřového masa pevně převážeme. Vytvořenou roládu převážeme režnou nití a její povrch potřeme česnekem, solí, pepřem a posypeme kmínem.
Roládu pečeme na plechu podlitou vodou a pod alobalem cca 2,5 hodiny na střední teplotu.
Z výpeku uděláme omáčku a nastavíme její množství vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Podáváme s rýží.
Náplň (fáš): Kuřecí maso ze stehen rozmixujeme na fáš společně s 6 velkými stroužky česneku, solí a cca 8 velkými lístky bazalky.