Bramborový salát s vejci a kapary
Recepty, SalátySuroviny
- 600 g brambor uvařených ve slupce
- 4-5 vajec uvařených natvrdo
- 1 červená cibule
- 20-30 g kaparů
- rovná lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- Majonéza:
- 200 ml slunečnicového oleje
- 1 celé vejce
- 1-2 lžičky hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl
- pepř
Postup Bramborový salát s vejci a kapary
Postup přípravy receptu
-
Připravíme majonézu. Do vyšší nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno nádobky a pomalým tahem jdeme nahoru a dolů. Mixujeme pár vteřin do požadované konzistence.
Brambory a vejce nakrájíme na přibližně stejné kousky, cibuli nadrobno. Kapary, měla jsem velké, překrájíme na kolečka. Malé necháme vcelku.
Brambory promícháme s vejci, kapary, cibulí a kořením. Nakonec vmícháme majonézu a hořčici. Salát dochutíme a dáme vychladit.