Svačinový zelný salát z kysaného zelí

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g kysaného zelí
3 vařená vejce
150 g gothajského salámu
1 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
mletý pepř
cca 100 g majonézy (nebo zakysané smetany)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme hořčicí, majolkou nebo zakysanou smetanou a promícháme.

  2. Dáme do chladna proležet alespoň na hodinu. Podáváme s čerstvým pečivem.

  3. Pokud chceme mít salát bezmasý, salám vynecháme nebo ho nahradíme tofu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!