Svačinový zelný salát z kysaného zelí
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g kysaného zelí
- 3 vařená vejce
- 150 g gothajského salámu
- 1 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- mletý pepř
- cca 100 g majonézy (nebo zakysané smetany)
Postup Svačinový zelný salát z kysaného zelí
Postup přípravy receptu
-
Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme hořčicí, majolkou nebo zakysanou smetanou a promícháme.
Dáme do chladna proležet alespoň na hodinu. Podáváme s čerstvým pečivem.
Pokud chceme mít salát bezmasý, salám vynecháme nebo ho nahradíme tofu.