Vepřová plec na slanině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400-500 g vepřové plece v celku
1 větší cibule
120 g slaniny
sůl
pepř
kmín
1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec v celku si osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Mezitím si nakrájíme na kostičky slaninu a předsmažíme si ji. Přidáme nakrájenou cibuli a základ smažíme dohněda.

  2. Na tomto základě ze všech stran opečeme plec. Zalijeme cca 3 dcl vody a v tlakovém hrnci dusíme 25-30 minut. Pak maso vyndáme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple.

  3. Šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody a pořádně provaříme. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!