Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 1 kg vepřová pečeně (vepřové kotlety bez kosti, vcelku)
1-2 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 velká jablka nakrájené na měsíčky
2 batáty nakrájené na měsíčky
1 velká cibule nakrájená na silnější plátky
1/2 čajové lžičky sladké papriky
1/4 čajové lžičky kmínu (římský kmín, Comino)
1/4 čajové lžičky chilli
1/4 hrnku (60 ml) olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Na vepřové maso rozetřeme 1 - 2 PL oleje, osolíme, opepříme podle chuti.

  3. Položíme na pečící plech a pečeme 30 minut.

  4. Mezitím nakrájíme jablka, batáty a cibuli. Promícháme s olejem, kořením a osolíme, opepříme.

  5. Rozprostřeme kolem masa na pečící plech.

  6. Troubu snížíme na 220°C a pečeme dalších 20-30 minut, dokud nejsou jablka a batáty měkké a teplota masa nedosahuje 50 - 60°C (pokud se maso bude péct moc rychle a začne se na povrchu rychle opékat a hnědnout, položíme na něj kus alobalu a tak ho přikryjeme).

  7. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a potom nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!