Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 1 kg vepřová pečeně (vepřové kotlety bez kosti, vcelku)
- 1-2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 2 velká jablka nakrájené na měsíčky
- 2 batáty nakrájené na měsíčky
- 1 velká cibule nakrájená na silnější plátky
- 1/2 čajové lžičky sladké papriky
- 1/4 čajové lžičky kmínu (římský kmín, Comino)
- 1/4 čajové lžičky chilli
- 1/4 hrnku (60 ml) olivového oleje
Postup Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 250°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem.
Na vepřové maso rozetřeme 1 - 2 PL oleje, osolíme, opepříme podle chuti.
Položíme na pečící plech a pečeme 30 minut.
Mezitím nakrájíme jablka, batáty a cibuli. Promícháme s olejem, kořením a osolíme, opepříme.
Rozprostřeme kolem masa na pečící plech.
Troubu snížíme na 220°C a pečeme dalších 20-30 minut, dokud nejsou jablka a batáty měkké a teplota masa nedosahuje 50 - 60°C (pokud se maso bude péct moc rychle a začne se na povrchu rychle opékat a hnědnout, položíme na něj kus alobalu a tak ho přikryjeme).
Po upečení necháme 10 minut odpočinout a potom nakrájíme na plátky.