Vepřová pečeně na žampionech a mrkvi v PH
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g pečeně (měla jsem s kostí)
- velká cibule
- velká mrkev
- 4-5 stroužků česneku
- 250 g žampionů
- Omáčka:
- 1/2 hrnku vývaru nebo vody
- 5-6 lžic rajčatového pyré
- 1 lžíce hořčice
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička citronové nebo limetkové šťávy
- 2 snítky libečku
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
Postup Vepřová pečeně na žampionech a mrkvi v PH
Postup přípravy receptu
-
Maso důkladně osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na troše rozpáleného oleje. Nakrájíme cibuli na měsíčky, česnek na plátky a mrkev se žampiony na kousky.
Na omáčku smícháme všechny suroviny, kromě škrobu a soli. Do pomalého hrnce dáme všechnu zeleninu, libeček a maso. Přilijeme omáčku a maso v omáčce důkladně obalíme.
Zapneme hrnec na LOW a pomalíme 6 hodin, ale čas je orientační, záleží na mase a jeho velikosti. Musí být upečené doměkka. Půl hodiny před koncem rozmícháme škrob ve 200 ml vody, přilijeme k masu a necháme dodělat.