Vepřová pečeně na žampionech a mrkvi v PH

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g pečeně (měla jsem s kostí)
velká cibule
velká mrkev
4-5 stroužků česneku
250 g žampionů
Omáčka:
1/2 hrnku vývaru nebo vody
5-6 lžic rajčatového pyré
1 lžíce hořčice
3 lžíce oleje
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce medu
1 lžička citronové nebo limetkové šťávy
2 snítky libečku
2 lžíce kukuřičného škrobu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na troše rozpáleného oleje. Nakrájíme cibuli na měsíčky, česnek na plátky a mrkev se žampiony na kousky.

  2. Na omáčku smícháme všechny suroviny, kromě škrobu a soli. Do pomalého hrnce dáme všechnu zeleninu, libeček a maso. Přilijeme omáčku a maso v omáčce důkladně obalíme.

  3. Zapneme hrnec na LOW a pomalíme 6 hodin, ale čas je orientační, záleží na mase a jeho velikosti. Musí být upečené doměkka. Půl hodiny před koncem rozmícháme škrob ve 200 ml vody, přilijeme k masu a necháme dodělat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!