Vepřová omáčka z bůčku
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 bůček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g rajčat
- 1 lžička soli
- 1 lžička červené sladké papriky
- 1 lžíce sádla
- 1 menší cuketa
- dle chuti rýže či těstoviny nebo knedlík
Postup Vepřová omáčka z bůčku
Postup přípravy receptu
-
Maso z bůčku pokrájíme na kousky, zbylé sádlo nakrájíme na kousky a kosti použijeme na vývar, cibuli nakrájíme na drobno, česnek rozdrtíme, oloupeme cuketu a nakrájíme na kousky.
Uvaříme vývar z kostí a z kůže co zbyla z bůčku, ze sádla, co zbylo z bůčku, můžete uškvařit sádlo. které potom použijeme, ale můžete použít už hotové sádlo. Rozpálíme pánev se lžící sádla, dáme tam cibuli, necháme chvilku osmahnout, do toho dáme maso, cuketu a česnek, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem ze zbytků bůčku.
Přidáme sladkou papriku a sůl a necháme ještě dusit.
Dle potřeby dochutíme, na zahuštění použijeme mouku nebo zahušťovací přípravky.