Vepřová líčka na černém pivě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1-1,2 kg vepřových líček
- 4-5 cibulí
- 3 mrkve
- česnek
- sádlo
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- plechovka černého piva
Postup Vepřová líčka na černém pivě
Postup přípravy receptu
-
Očištěná líčka překrájíme na stejně veliké kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a okmínujeme.
Cibule pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme a všechnu zeleninu dobře osmažíme na sádle. Osolíme ji a poklademe připravenými kousky masa. Pekáček zakryjeme a dáme péct do trouby na 200°C.
Po 30 minutách pečení zalijeme polovinou piva, zbytek přidáme po další půlhodině a dopečeme odkryté. Podáváme s kynutým knedlíkem a dušeným kysaným zelím.