Vepřová krkovička na žampionech se smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g krkovičky
15 žampionů (menších)
1 cibule
1 pórek (pokud máme doma)
kousek anglické slaniny
1 smetana ke šlehání
kousek másla (pro lepší chuť)
sůl
pepř
kari
sójová omáčka
drcený kmíny

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev dáme rozpustit kousek másla a trošku oleje, větší cibuli nakrájíme s anglickou slaninou a pórkem na malé kousky a osmažíme do zlatova.

  2. Mezitím nakrájíme krkovičku na nudličky a přihodíme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme trošku kari a sójové omáčky dle chuti, osmažíme cca 10-15 minut minut, přidáme vodu a necháme podusit.

  3. Žampiony očistíme nakrájíme na tenké plátky a taktéž přidáme ke směsi, přisypeme kmín, dusíme.

  4. Po cca 15 minutách přilijeme smetanu, řádně promícháme a ještě chvíli necháme prohřát, dokud se nevytvoří hustější omáčka. Podáváme, např. s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!