Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g krkovičky
- 15 žampionů (menších)
- 1 cibule
- 1 pórek (pokud máme doma)
- kousek anglické slaniny
- 1 smetana ke šlehání
- kousek másla (pro lepší chuť)
- sůl
- pepř
- kari
- sójová omáčka
- drcený kmíny
Postup Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálenou pánev dáme rozpustit kousek másla a trošku oleje, větší cibuli nakrájíme s anglickou slaninou a pórkem na malé kousky a osmažíme do zlatova.
Mezitím nakrájíme krkovičku na nudličky a přihodíme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme trošku kari a sójové omáčky dle chuti, osmažíme cca 10-15 minut minut, přidáme vodu a necháme podusit.
Žampiony očistíme nakrájíme na tenké plátky a taktéž přidáme ke směsi, přisypeme kmín, dusíme.
Po cca 15 minutách přilijeme smetanu, řádně promícháme a ještě chvíli necháme prohřát, dokud se nevytvoří hustější omáčka. Podáváme, např. s rýží.