Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- hrst pokrájených lesních hub
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžíce mouky
- 300 ml drůbežího vývaru
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- olej
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je opečeme, posypeme paprikou a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a necháme dusit.
Pokrájené houby dáme do pánvičky s rozehřátým máslem, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Když jsou játra téměř měkká, přilijeme k nim mouku rozmíchanou v trošce vody. Zároveň vložíme připravené houby a společně necháme provařit cca 20 minut. Na závěr zjemníme smetanou a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.