Vepřová játra se šalvějí, zapečená v pikantním kabátku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 větší cibule
- 1/2 pórku
- olivový olej podle potřeby
- 600 g vepřových jater
- čerstvé šalvějové lístky
- hořčice
- špetka červené uzené papriky
- špetka sušených chilli papriček
- 3 vejce
- 100 ml smetany na vaření
Postup Vepřová játra se šalvějí, zapečená v pikantním kabátku
Postup přípravy receptu
-
Játra kuchyňsky upravíme. Pokrájené plátky jater smícháme s pastou z libovolné hořčice, nadrobno nasekaných šalvějových lístků, chilli papriček, uzené červené papriky, soli a přiměřeného množství olivového oleje. Necháme cca 1 hodinu v chladu. Cibuli a pórek oloupeme, nakrájíme na kolečka a restujeme na oleji pěkně dozlatova. Přidáme naložená vepřová játra a chvíli restujeme na pánvi ze všech stran, aby se játra dobře propekla.
Vše přendáme z pánve do do zapékací misky, přidáme rozšlehaná vejce, sůl,smetanu, dobře promícháme a dáme na cca 20 minut zapéci do trouby na 160°C. Játra kontrolujeme špejlí, zda jsou měkká a dobře propečená. Podáváme s bramborem a naloženou červenou řepou nebo se zeleninovým salátem.