Vepřová játra se šalvějí, zapečená v pikantním kabátku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 větší cibule
1/2 pórku
olivový olej podle potřeby
600 g vepřových jater
čerstvé šalvějové lístky
hořčice
špetka červené uzené papriky
špetka sušených chilli papriček
3 vejce
100 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Játra kuchyňsky upravíme. Pokrájené plátky jater smícháme s pastou z libovolné hořčice, nadrobno nasekaných šalvějových lístků, chilli papriček, uzené červené papriky, soli a přiměřeného množství olivového oleje. Necháme cca 1 hodinu v chladu. Cibuli a pórek oloupeme, nakrájíme na kolečka a restujeme na oleji pěkně dozlatova. Přidáme naložená vepřová játra a chvíli restujeme na pánvi ze všech stran, aby se játra dobře propekla.

  2. Vše přendáme z pánve do do zapékací misky, přidáme rozšlehaná vejce, sůl,smetanu, dobře promícháme a dáme na cca 20 minut zapéci do trouby na 160°C. Játra kontrolujeme špejlí, zda jsou měkká a dobře propečená. Podáváme s bramborem a naloženou červenou řepou nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!