Vepřová játra - luxusní

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových jater
4 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce sójové omáčky
pepř
rajčatový protlak (malá plechovka)
2 chilli papričky
sůl
kari

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme.

  2. Rozpálíme olej, do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obalená v mouce.

  3. Až budou játra orestovaná z každé strany, vyndáme česnek a přidáme na jemno nakrájenou cibulku.

  4. Po chvilce opékání přidáme hrnek vody s rozmíchaným protlakem.

  5. Přidáme sojovou omáčku, chilli, pepř, drobet kari a další hrníček vody. Vše dobře promícháme a necháme 45 min dusit.

  6. Na konci játra vyndáme a sosík rozmixujeme. Dochutíme solí a můžeme podávat třeba s kari rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!