Velikonoční nádivkové knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

10 rohlíků(nebo housek, veku)
500 g dobrého uzeného masa
3-5 vajíček
300 ml mléka
200 g hrubé mouky nebo polohrubé-(čím se jí dá méně, tím jsou knedlíky nadýchanější a naopak.)
muškátový květ
petrželka
pažitka
kopřivy
trošku oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky, do kastrolu dáme minimum oleje, na něm rozškvaříme maso, pak přidáme rohlíky a ty opečeme dokřupava. Všechno přendáme do mísy, rozšleháme si vajíčka s mlékem a zalijeme tím rohlíky s masem a necháme nasáknout, přidáme ostatní ingredience-osolíme, dáme muškátový květ, petrželku, pažitku, nasekané kopřivy a posypeme moukou, pak namočenýma rukama pěkně promícháme a tvoříme koule jako pomeranče.

  2. Knedlíky oválíme v mouce a necháme tak 15 minut ležet, aby sesedly. Dáme je vařit do slané vařící se vody, uvolníme ode dna a necháme vařit 2O-25 minut a když knedlíky vyndáme hned je propíchneme, aby unikla pára.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!