Velikonoční muffiny na slano

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g anglické slaniny nakrájené na nudličky
200 g mladého špenátu nebo otrhaných mladých kopřiv (já jsem použila zmražené špenátové listy, které jsem nechala rozmrznout)
250 g hladké mouky
1 lžičku soli
2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
80 g zralého čedaru(nastrouhaného na hrubo)
2 vejce
75g másla rozpuštěného a zchladlého
250ml podmáslí
pažitka - malý svazek nasekaný

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a většinu sýra.

  2. V druhé misce si prošleháme vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijeme k suchým přísadám a krátce promícháme, jen aby se těsto smísilo.

  3. Přimícháme zchladnou opečenou slaninu, spařený (vymačkaný) špenát nakrájený na hrubo a pažitku na jemno.

  4. Těsto vkládáme do formy na muffiny (jednu velkou lžíci) vyloženou čtverečkem pečícího papíru.

  5. Posypeme zbylým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C 20 minut dozlatova, až špejli zapíchnutou do středu vytáhnete čistou.

  6. Po upečení muffiny potřu olejem, aby se krásně leskly, není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!