Velikonoční muffiny na slano
Recepty, PřílohySuroviny
- 300 g anglické slaniny nakrájené na nudličky
- 200 g mladého špenátu nebo otrhaných mladých kopřiv (já jsem použila zmražené špenátové listy, které jsem nechala rozmrznout)
- 250 g hladké mouky
- 1 lžičku soli
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 80 g zralého čedaru(nastrouhaného na hrubo)
- 2 vejce
- 75g másla rozpuštěného a zchladlého
- 250ml podmáslí
- pažitka - malý svazek nasekaný
Postup Velikonoční muffiny na slano
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a většinu sýra.
V druhé misce si prošleháme vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijeme k suchým přísadám a krátce promícháme, jen aby se těsto smísilo.
Přimícháme zchladnou opečenou slaninu, spařený (vymačkaný) špenát nakrájený na hrubo a pažitku na jemno.
Těsto vkládáme do formy na muffiny (jednu velkou lžíci) vyloženou čtverečkem pečícího papíru.
Posypeme zbylým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C 20 minut dozlatova, až špejli zapíchnutou do středu vytáhnete čistou.
Po upečení muffiny potřu olejem, aby se krásně leskly, není to nutné.