Velikonoční mandloví zajíčci

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

150 g mandlové mouky
80 g celozrnné pšeničné mouky
40 g hladké mouky
150 g másla
30 g vejce
75 g cukru moučky
1 cukr s mandlovou příchutí
½ kypřicího prášku s vinným kamenem
200 g ovocné směsi jahoda
100 g cukru moučky

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Poté těsto rozválejte a vykrajujte velikonoční tvary. Polovině motivů vykrojte střed malým srdíčkem.

  2. Pečte při 180 °C dozlatova. Upečené tvary rozdělte na spodky a vršky se srdíčkem. Na dolní část rozetřete jahodovou marmeládu a horní část pocukrujte. Nakonec dolní a horní část spojte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!