Vejce se slaninou trochu jinak

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 vejce
sůl
1 plátek anglické slaniny
zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky osolíme a vyšleháme do pěny. Žloutky rozmícháme, osolíme a vylijeme na teflonovou pánev (nepoužívala jsem žádný olej) tak, aby byly po celém dně - pokud děláte jen jednu porci, chce to menší pánvičku. Na žloutky dáme bílkovou pěnu a rozetřeme po celé pánvi. Přiklopíme poklicí a necháme cca 5 min. na nejmenší stupeň dusit. Mezitím osmažíme plátek slaniny do křupava.

  2. Vejce přendáme na talíř, rozřízneme placku v polovině a překlopíme na sebe. Vznikne nám takový dortík. Nakrájíme na čtvrtky nebo trojúhelníčky, ozdobíme zeleninou, slaninou...

  3. Podáváme teplé s topinkou nebo toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!