Tvarohovo-banánový koláč s mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus na formu o průměru 19 cm:
- 60-80 g celozrnných sušenek (ve zdravé výživě kupuji hobbits)
- 80-100 g jemných ovesných vloček (kupuji v Lidlu nebo i Emco je má)
- 6-7 lžic mléka
- 2 lžičky kakaa
- Náplň:
- 2 tvarohy (je jedno zda ve vaničce či v alobalu)
- 1 malý jogurt
- 2 banány
- trocha mandlového aroma
- 1-2 PL agáve sirupu (či jiného sladidla dle chuti)
- 1 lžička vanilkového pudinku (prášku)
- mleté mandle na posypání
Postup Tvarohovo-banánový koláč s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme rozdrcené sušenky, ovesné vločky, kakao a mléko.
Máslem vymažeme dortovou formu, natlačíme do ní vzniklou směs a dáme ji předpéct do trouby na 175 stupňů na 10 minut (do spodu trouby je třeba dát pekáček s horkou vodou a nechat ho tam po celou dobu pečení).
Během této doby smícháme suroviny na náplň a nalejeme ji na předpečený korpus. Náplň můžeme posypat rozemletými mandlemi.
Koláč dáme péct do trouby ještě na 15 minut a poté snížíme teplotu na 150 stupňů a dopékáme cca hodinu.